Vigtig info om Permanent Makeup

Læs venligst dette, inden du beslutter dig for at få udført Permanent Makeup hos os – her finder du vigtige oplysninger og svar på de oftest stillede spørgsmål!

Herunder kan du læse de generelle informationer om Permanent Makeup, samt svar på de oftest stillede spørgsmål. Dette er skrevet til dig, som kunde, for at sikre, at du er korrekt informeret om Permanent Makeup og de muligheder der er ved denne behandlingsform, men samtidig også for at informere om de overvejelser du bør foretage dig inden en behandling, hvilke forholdsregler du skal tage, samt øge forståelsen af de risici, der kan være for dig, som forbruger.

Vi anbefaler at du læser det hele grundigt igennem, inden du beslutter dig for at få udført en behandling, så vi sikrer os, at du har sat dig grundigt ind i denne type behandling og ud fra dette, har taget en velovervejet beslutning, om at få udført din behandling hos os.

Hos Clinique Cisto er viden, information, tillid samt afstemning af forventninger nemlig afgørende elementer, for at sikre, at du får en god oplevelse og at du ender op med et resultat du bliver tilfreds med.

God fornøjelse med læsningen!

Hvad er Permanent Makeup og hvordan udføres det?

Permanent Makeup er en procedure, hvor man, ved hjælp af specialfremstillede nåle og udstyr, deponerer pigment øverst i det dermale hudlag. Grundet den overfladiske placering af pigmentet, vil det gradvist falme over tid og man skal således være indstillet på, at man jævnligt skal vedligeholde sine bryn, såfremt at man ønsker at bevare det optimale resultat. Hvor ofte man skal opfriske farven, afhænger af den enkeltes hudtype, livsstil, generelle helbred og medicinforbrug samt mange andre faktorer.

Processen

1) Grundig samtale

Jeg vil forud for behandlingen samme dag, tage en grundig samtale med dig. For at komme hertil i processen, møder du først og fremmest i klinikken, hvor vi stiller dig nødvendige spørgsmål for at sikre os at vi kan behandle dig og opfylde dine ønsker.

2) Oplysninger og sikkerhed

På selve behandlingsdagen, skal du udfylde og underskrive nogle formularer vedr. dit helbred og alt hvad der ellers kan have indflydelse på behandlingen. Her er det afgørende at du opgiver de fuldstændige korrekte oplysninger til behandleren, af hensyn til sikkerheden ved din forestående behandling.

3) Proceduren

Inden behandlingen påbegyndes, vil du få påført bedøvelsescreme på brynene. Denne bedøvelse skal sidde på huden i ca. 20-30 min. Herefter vil opmåling og optegning finde sted og du vil blive bedt om at godkende optegningen og give din mening til kende. Såfremt at der er lidt rettelser ift. dine ønsker, vil disse blive foretaget og du vil blive bedt om at godkende igen. Behandlingen påbegyndes først når du har godkendt formen og du og behandleren er enige om, at det er den rette form til dig, taget din ansigtsform og knoglestruktur i betragtning. Herefter påbegyndes selve behandlingen.

4) Efter behandlingen

Efter behandlingen vil du højst sandsynligt være mere eller mindre hævet og rødmosset ved brynene og farven vil oftest fremstå mørk og markant. Hævelsen fortager i løbet af 1-2 dage og rødmen ligeså. Farven vil dog blive yderligere markant i dagene efter, dette skyldes ganske enkelt helingsprocessen og oxidering af farven samt at der dannes en sårskorpe på området. Af disse årsager, kan man heller ikke vurdere det endelige resultat på dette tidspunkt og man er således nødsaget til at væbne sig med tålmodighed og undlade at “panikke” over den mørke farve og blot lade helingsprocessen ske i det tempo, som er naturligt.

Farven vil typisk falme 20-60% afhængig af behandlingsområdet og den teknik der er benyttet. Jeg vil give dig et kvalificeret bud på, hvor meget farven forventes at falme i det enkelte tilfælde.

5) Helingsprocessen

Efter ca. 4-10 dage vil sårskorpen gradvist falde af i små flager og farven kan, på dette tidspunkt, se en smule transparent og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes, som regel at huden er helt ny og derfor er en smule lyserød. Huden skal herefter have tid til at “bygge sig op” til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler og skorpen falder af, hvor huden også har en anden farve (lyserød). Ligesom ved almindelige sår, så er det vigtigt at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man “hiver farven med ud” og i værste fald kan man være uheldig at danne arvæv.

6) Komplet heling

Den komplette heling af huden er ca. 28-45 dage afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder og først herefter vil den endelige farve være synlig. Det er samtidig også først her, man kan vurdere hvor man har mistet farve, hvor meget farve der er forsvundet og hvor der skal fyldes mere farve på. Det er af afgørende betydning, at du som kunde, forstår at en behandling med Permanent Makeup ALTID er en proces som kræver minimum 2 behandlinger og det er derfor påkrævet at man får foretaget en efterfølgende behandling 6-10 uger efter den oprindelige behandling.

Nouveau Contour maskiner og udstyr

Permanent Makeup hos Clinique Cisto udføres ved brug af Nouveau Contour maskiner og andet udstyr herfra. Nouveau Contour er et af verdens førende mærker ift. tekniske innovationer og nyskabelser inden for permanent makeup. Nouveau Contours maskiner er af den højeste kvalitet og vi har både digitale og computerstyrede maskiner, samt manuelle redskaber, hvilket sikrer en nøjagtighed på brøkdele af en millimeter for at kunne levere de absolut bedste resultater. Computeren i maskinen kan styre nålens frekvens og nøjagtighed til 0,01 sekunder.

I overensstemmelse med de strenge regler i EU, benyttes der naturligvis altid en ny og steril nål, til hver kunde og nålemodulet vil altid blive kasseret og destrueret efter behandlingen. Du kan derfor være fuldstændig tryg ved, at din behandling med Nouveau Contour udstyr, altid foregår professionelt og er helt og aldeles hygiejnisk og sikkert.

Hvad kan man opnå med Permanent Makeup?

Kort sagt – Du kan opnå en smuk indramning af dit ansigt med velformede bryn. Mange kvinder ønsker at se “perfekte” ud, hvert øjeblik, af hver dag og med Permanent Makeup kan man opnå en naturlig forskønnelse og samtidig få ændret og korrigeret på det, som fra naturens hånd, måske ikke er helt optimalt. Almindelig makeup kan oftest, ikke opfylde kravet, om at se godt ud i alle situationer, da denne hurtigt kan blive udtværet eller blot forsvinde gradvist i løbet af dagen. Permanent makeup er derfor en fordel ved mange forskellige scenarier; eksempelvis ved sport og træning, når du træder op af swimmingpoolen, når du vågner op om morgenen, når du går gennem regn-eller stormvejr og selv når du kniber en tåre under en romantisk film.

I alle disse tilfælde kan du være helt sikker på at din permanent makeup altid bliver på plads og sikrer et fint og markeret udseende 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen og der er ingen tvivl om, at du vil spare tid hver morgen, da du ikke nødvendigvis behøver at tegne dine bryn op længere.

Det er dog vigtigt at være indforstået med at Permanent makeup ikke erstatter en markant aften-makeup, men det kan, i en vis grad, erstatte en let dag-makeup og formålet med permanent makeup er netop at fuldende dine bryn og gøre område velformede, således at du er den bedste udgave af dig selv!

Hvem kan få Permanent Makeup?

I princippet er Permanent Make-up egnet til alle, men personer som kan nikke genkendende til de listede symptomer, kan især have meget stor glæde af Permanent Make-up. Der kan selvfølgelig være mange andre årsager til at man ønsker Permanent Makeup, end det som er remset op, dette er blot for at nævne nogle få.

Som udgangspunkt, skal man være sund og rask, når man modtager behandling og derfor er der således personer der ikke er egnede kandidater til Permanent Makeup. Du kan læse de mest almindelige kontraindikationer der er tale om, herunder. Udover disse kontraindikationer er der også en række forbigående kontraindikationer, som kan betyde at du skal vente med behandling og derfor er det vigtigt at du oplyser din behandler om dit helbred, således at behandleren kan råde og vejlede dig korrekt. Se eksempler på forbigående kontraindikationer herunder.

Flg. symptomer kan få glæde af Permanent Make-up:

 • Manglende eller begrænset hårvækst ved bryn
 • Asymmetriske bryn og/eller dårlig form på det naturlige bryn
 • Asymmetriske og/eller manglende pigment i læber og/eller udvisket læbekontur
 • Hareskår
 • Allergi overfor kosmetik
 • Usikre hænder
 • Brugere af briller og/eller kontaktlinser
 • Alopecia
 • Før og efter kemobehandling (læge erklæring er påkrævet)

De mest almindelige kontraindikationer:

 • Ehler-Danlos syndrom (bindevævssygdom)
 • Alle former for kræftsygdomme (der skal forelægge en læge erklæring, såfremt at der behandles alligevel og det er således også på eget ansvar at behandlingen udføres)
 • Lchtiosis (Hudsygdom)
 • Psoreasis i det område der skal behandles (hudsygdom)
 • Tendens til keloid ardannelse
 • Lupus (reumatisk sygdom)

Forbigående kontraindikationer:

 • Gravid og/eller ammende
 • Herpes/forkølelsessår
 • Brug af Roaccutane
 • Brug af Kortokosteroider
 • Betændelsestilstande i kroppen
 • Feber
 • Hormonforstyrrende præparater
 • Anvendelse af Bryn-serum
 • Pollen allergier